Покрет за одбрану Косова и Метохије

Да ли је Стејт департмент критиковао Приштину због ситуације на Косову и Метохији

© Tanjug / AP/STR

Доњета Мифтари, саветница председнице привремених приштинских институција Вјосе Османи, негирала је писање појединих приштинских медија да је амерички Стејт департмент критиковао Османијеву због акција Приштине на северу Косова и Метохије.

„Председница Османи је са званичницима Стејт департмента разговарала телефоном о актуелним дешавањима на северу земље, али је погрешно пренето да је Османијева упозорена да је угрозила националну безбедност земље“, навела је Мифтари у објави на Фејсбуку.

Додала је да је присуствовала телефонском разговору званичника Стејт департмента и Османијеве и да „потврђује да то није тачно“, преноси „Косово онлајн“.

Претходно је ТВ „Кљан Косова“ објавила да је Стејт департмент јасно ставио до знања Вјоси Османи да се не слаже са начином на који је Приштина успоставила реципроцитет за регистарске таблице возила са Србијом и слањем специјалних снага на север Косова.

Како је навела та приштинска телевизија, позивајући се на своје изворе, незадовољство начином на који су приштинске институције организовале акцију на северу, директно је пренето Османијевој у суботу у Вашингтону.

„Ова акција је угрозила безбедност“, речено је наводно Османијевој из Стејт департмента.

 

(Спутњик, 27.9.2021)

 

 

Покрет за одбрану Косова и Метохије

ПОДРЖИТЕ

Поделите:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram
Share on pinterest
Pinterest
Share on print
Print