Покрет за одбрану Косова и Метохије

Димчевски о позиву Тиране: Србија не треба да повуче своје оружане снаге

Фото: Танјуг

Пензионисани заменик команданта 53. граничног батаљона Драгутин Димчевски за Косово онлајн наводи да се “позиву Тиране за повлачењем српских оружаних снага са административних прелаза неће и не може изаћи у сусрет”.

“Пратим ситуацију и у потпуности подржава све мере које је подузело наше државно руководство на челу са председником Вучићем у циљу смиривање ситуације. Добро је што су наше оружане трупе у стању приправности и треба да буду доле, како би пружиле и моралну подршку нашем напаћеном народу на Косову”, каже Димчевски.

О самом захтеву Тиране, каже да је управо Албанија била та земља која је здушно подржала ОВК у нападима на српске трупе током 1998. и 1999. године.

“То знам из личног искуства, јер сам као војник учествовао у борбеним дејствима током 1998. и 1999. године. А, што се тиче наших хеликоптера и мигова који су летели уз административну линију, било ми је пуно срце кад сам их видео, и не видим шта је спорно када лете у нашем ваздушном простору. Ја сам то више пута поново, Косово је за мене окупирана територија, али неће тако остати заувек”, рекао је Димчевски.

(Косово онлајн, 26. 09. 2021)

 

Покрет за одбрану Косова и Метохије

ПОДРЖИТЕ

Поделите:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram
Share on pinterest
Pinterest
Share on print
Print