Покрет за одбрану Косова и Метохије

Вести

Патријарх Порфирије: У мојим молитвама на првом месту ће бити Срби на страдалном Косову и Метохији, који су у нераскидивом јединству са нашим народом у Републици Србији, али и са нашим народом који живи у Републици Српској, Црној Гори, у Босни и Херцеговини у целини

Прочитај више...

Додик: Русија и Кина неће прихватити ревизију Резолуције 1244

Српски члан Председништва БиХ Милорад Додик изјавио је вечерас да сматра да Србија неће прихватити самопроглашену независност Косова, нити ће Русија и Кина прихватити ревизију Резолуције 1244 у Савету безбједности УН, преноси Тањуг.
Додик је истакао да је председник Србије Александар Вучић поновио више пута да неће прихватити независност Косова, као и да две велике силе као што су Русија и Кина неће прихватити никакво одвајање, јер се залажу за поштовање међународног права.

Он је у емисији “Хит твит” на телевизији Пинк истакао да је је Вучић поставио један нови приступ о Косову према којем се не може отети део територије од једне суверене земље, као и да положај Србије на међународном плану никада није био јачи.

“Ако неко дође у позицију да без воље Србије, Косово прогласи независним, зашто се на нас (РС) не би примењивала иста правила”, упитао је Додик.

Говорећи о односима Републике Српске са Србијом, он је поновио да су добри, као и са Русијом, и додао да РС жели да има такве односе са другима државама у окружењима, али и унутар у БиХ.

www.kosovo-online.com

Фото: Tanjug/Andrija Vukelić

Став