Покрет за одбрану Косова и Метохије

Донета одлука о смени министра одбране Босне и Херцеговине

© Flickr / Jennifer Boyer
Председавајући Савета министара Зоран Тегелтија донео је данас одлуку о смени министра одбране Сифета Поџића.
 
Председавајући Савета министара, који је одговоран за усклађивање уставних односа Савета министара са радом Председништва БиХ, Парламентарне скупштине БиХ, ентитетима и Брчко дистриктом, као и за усклађивање рада Савета министара, ову одлуку је донео након што је Поџић прекршио Закон о одбрани БиХ у начину рада и одлучивања и једностраним потезима нарушио владавину права и унутрашње поверење, те дипломатске односе и инострану сарадњу, саопштено је из Савета министара.
 
Одлуку о смени министра одбране, Тегелтија је упутио у Парламентарну скупштину БиХ, јавила је РТРС.
 
Претходно је српски члан Председништва БиХ Милорад Додик затражио смену Поџића због непоштовања Устава БиХ, јер је отказао војну вежбу Војске Србије и Оружаних снага БиХ на Мањачи код Бањалуке, иако то може да учини само Председништво БиХ које је једино надлежно за вођење одбране и спољне спољне политике.
Такође, раније данас председавајући Савета министара упутио је писмо министру одбране са захтевом да стави ван снаге Одлуку о реализацији мера и активности на организацији војне вјежбе “Мањача 21”, а којом се одлаже војна вежба коју су планирале Оружане снаге БиХ и Војска Србије на Мањачи од 9. до 16. октобра.
 
 

Покрет за одбрану Косова и Метохије

ПОДРЖИТЕ

Поделите:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram
Share on pinterest
Pinterest
Share on print
Print