Покрет за одбрану Косова и Метохије

Драгица: Тужили су ме ови из Ђаковице, хоће да ми одузму стан

Фото: Косово онлајн

Општина Ђаковица поднела је тужбу Основном суду у Ђаковици путем које се тражи да се Драгици Гашић “поништи уговор о издавању стана са захтевом за привремену меру”, потврдио је портпарол Основног суда у Ђаковици, Љек Мућа, преноси Радио слободна Европа.

Драгица Гашић, прва особа српске националности која се враћа у овај град на западу Косова од завршетка рата 1999. године, од 30. јуна се не налази у стану јер се, како наводи, не осећа безбедно.

Објашњавајући поднету тужбу Љек Мућај наводи да општина Ђаковица у тужби предлаже да се Драгици Гашић “именује привремени заступник, јер њено место пребивалишта није познато”.

Основни суд у Ђаковици је иначе донео је решење којим обавезује општину Ђаковица, да за сврху привременог заступника, изврши исплату од 1.000 евра. Након тога се очекује покретање парничног поступка између парница.

Из кабинета градоначелника општине Ђаковица, Адријана Ђинија нису желели да коментаришу случај.

Драгица Гашић покушала је у среду 30. јуна да промени спољна врата стана и замени их блиндираним, али јој то полиција није дозволила, уз образложење да за тако нешто треба да добије дозволу општине.

Она је у разговору за РСЕ 6. јула рекла је да се тренутно налази код сестре у селу Велико Крушево, општина Клина, тридесетак километара од Ђаковице.

Додаје да су је адвокати из Канцеларије за бесплатну правну помоћ 6. јула обавестили да је општина Ђаковица покренула кривични поступак против ње, односно да та локална самоуправа тврди да поменути стан није у њеном власништву.

“Тужили ме ови из Ђаковице, као да није мој стан па хоће да га одузму и тако, сада је дошао адвокат снима ово што имам ја папирологију из Косовске агенције за упоређивање и верификацију имовине”, изјавила је Драгица Гашић.

Шта је претходило?

Косовска имовинска агенција (Косовска агенција за упоређивање и верификацију имовине) је ослободила стан Драгице Гашић у Ђаковици, у који се она уселила 9. јуна уз наводе да јој се остварила жеља да се врати на Косово.

Гашић је тако постала прва Српкиња која се у Ђаковицу вратила након сукоба 1999. године.

Драгица Гашић је тврдила да је у Ђаковици непожељна и да је свакодневно трпела нападе због чега је имала пратњу полиције и када је ишла у продавницу.

Због тога је одлучила да обична врата замени блиндираним и да преко њих стави решетке, што јој није било омогућено па је на пар дана отишла у суседну Клину код сестре.

Планирала је да се врати у Ђаковицу, али јој је сада тужба закомпликовала планове.

Она категорично тврди да има сву документацију која потврђује да је власник стана.

(Косово онлајн, 06. 07. 2021/РСЕ)

 

Покрет за одбрану Косова и Метохије

ПОДРЖИТЕ

Поделите:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram
Share on pinterest
Pinterest
Share on print
Print