Покрет за одбрану Косова и Метохије

Ељези: ,,Косово“ је озбиљно угрожено исламским екстремизмом

Фото: Klan Kosova

Након хапшења петорице терориста на Косову, стручњак за безбедносна питања Бедри Ељези је подсетио да је један од њих, Ардиан Ђурај, већ хапшен због тероризма у Турској где је провео 75 дана у затвору.

“Ђурај је депортован из Турске на Косово, а затим је осуђен на годину и пет месеци затвора. Ухапшен је 12. децембра 2015. године у Гациантепу у Турској. Затим је послат у избеглички камп у Кариашију, где је задржан око четири месеца, јер нису могли да га идентификују. Разлог за верификацију био је тај што Ардиан није имао са собом лична документа када га је задржала турска полиција, а лагао је и да је држављанин Русије. Из Турске је депортован на Косово”, написао је Ељези на Фејсбуку.

Према његовим речима, Ђурај је радикализован у Немачкој, па је дошао на Косово како би спровео активности “исламске државе” и придружио се другима како би отишао у рат у Сирију.

Ељези је навео да се сумња да је један од главних људи који се бави пропагандом исламског екстремизма у Пећи.

“Ардиана Ђураја Апелациони суд ослободио је оптужби за тероризам, а та одлука је многима нејасна. Сумња се да је он један од главних људи укључених у пропаганду исламског екстремизма у Пећи. Он је веома интелигентан и своје активности води уз дубоку дискрецију”, написао је Ељези.

Наслов: Покрет за одбрану Косова и Метохије
(Kosovo Online, 11.10.2021)

 

Покрет за одбрану Косова и Метохије

ПОДРЖИТЕ

Поделите:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram
Share on pinterest
Pinterest
Share on print
Print