Покрет за одбрану Косова и Метохије

Вести

Живојин Ракочевић: Стање опште конфузије на албанској политичкој сцени, Курти ће докрајчити односе Срба и Албанаца

Продужава се стање опште конфузије на албанској политичкој сцени, све у шта су веровали Албанци је пропало и доведено у питање док је пад владе Авдулаха Хотија још један симптом у низу системских промашаја, одсуства демократије и тоталитаризма који све време подржава међународна заједница, изјавио је за Косово Онлајн књижевник и новинар из Грачанице Живојин Ракочевић.

Немачки медији су, одмах на почетку, Авдулаха Хотија и његову владу дефинисали као слугу многих господара и јасно је да је он прелазно решење до доласка неког од тих господара који су отели систем и узурпирали Косово, оцењује Ракочевић.

“Одлазак Хашима Тачија у Хаг је загушљиву политичку сцену додатно поделио на ситне, расцепкане интересе, на богате микро кланове и отворио нову борбу на терену. С друге стране, нараста потреба за уједињењем под чврстом руком и сигурном идеологијом. Команданти ОВК Тачи, Весељи, Харадинај и остали, део су корумпиране власти која је своју борбу на овај или онај начин наплатила сваком грађанину овог унесрећеног простора. Зато је њихове идеје преузео Аљбин Курти и Покрет Самопредељње који Косово воде у нови, овог пута, идеолошки тоталитаризам. Он ће докрајчити односе Срба и Албанаца, јер генерација која већински није учествовала у рату и нема крви на рукама мора да се докаже и доказује се непрестано”, рекао је Ракочевић.

Према његовим речима међународна заједница, на првом месту Америка, и повратак на сцену Медлин Олбрајт и старе демократске структуре из доба бомбардовања 1999. могу убрзати повратак Тачија из Хага и омогућити му да стабилизије Косово.

“Из свега се јасно види да је демократија заборављена, да су људске слободе заборављене и да је важно одржати климави пројекат Косово на животном минимуму”, закључује Ракочевић.

Извор: Kosovo-online

Фото: Радио контакт плус

Став