Покрет за одбрану Косова и Метохије

Захарова: Русија забринута, Приштина жели да успостави контролу на целом Косову

Фото: Курир

Русија је забринута због растуће напетости на Косову, изазване неодговорним поступцима Приштине, саопштила је данас портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова, преноси Тањуг.

“Очигледно је да се догађаји развијају по сценарију од лошег ка горем”, оценила је Захарова у коментару објављеном на сајту руског Министарства спољних послова.

Указала је да формирање Заједнице српских општина, која је замишљена као начин да буде гарантовано поштовање права и интереса Срба на Косову остаје “мртво слово на папиру” због саботаже Приштине.

Захарова оцењује и да Приштина жели да успостави потпуну контролу на територији целог Косова, “уз помоћ репресивног апарата самопроглашене косовске државе”.

Како је навела, поступци Приштине не наилазе на одговарајућу оцену нити укор у Бриселу, који је овлашћен да помогне у трагању за решењем проблема између Београда и Приштине, као ни у Вашингтону

Према њеним речима, снаге НАТО за Косово и Мисија ЕУ за владавину права имају потребне мандате за спречавање безакоња и стога сносе пуну одговорност за заштиту цивила, осигурање мира и безбедности.

 

(Танјуг/Косово онлајн, 28.9.2021)

Покрет за одбрану Косова и Метохије

ПОДРЖИТЕ

Поделите:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram
Share on pinterest
Pinterest
Share on print
Print