Покрет за одбрану Косова и Метохије

Вести

Патријарх Порфирије: У мојим молитвама на првом месту ће бити Срби на страдалном Косову и Метохији, који су у нераскидивом јединству са нашим народом у Републици Србији, али и са нашим народом који живи у Републици Српској, Црној Гори, у Босни и Херцеговини у целини

Прочитај више...

Заједничка седница влада Косова и Северне Македоније највероватније у јануару

Заменица премијера Косова Аљбуљена Баљај Хаљимај разговарала је са првим замеником премијера Северне Македоније Артаном Грубијем, преноси Коха.

“Дискутовали смо о много тема које повезују наше земље и о томе како би могли да проширимо сарадњу. Једна од идеја је била да се одржи седница две владе. То ћемо реализовати у што краћем року, а на седници ће бити потписани разни споразуми који су у интересу наших земаља”, навела је Баљај Хаљимај.

Она је додала да “датум седнице још увек није одређен, али да ће можда ће бити одржана у јануару”, што је потврдио и Груби, додајући да би седница могла да буде одржана у првој половини јануара 2021.

“Теме о којима смо такође разговарали су гасовод и то ће бити у интересу грађана Косова. Дискутовали смо о ауто-путу Скопље-Блаце, затим и о граничном прелазу између Косова и Македоније. Да два гранична прелаза интегришемо”, рекао је Груби.

Извор: Kosovo-online

Фото: Kosovapress

Став