Покрет за одбрану Косова и Метохије

Заједничка седница влада Северне Македоније и “Косова: Заев – “Косово” је независно и има своје ставове

Фото: Газета Експресс

Премијер Северне Македоније Зоран Заев рекао је данас, након заједничке седнице косовске и Владе Северне Македоније у Скопљу, да не дели исто мишљење са косовским премијером Аљбином Куртијем о иницијативи “Отворени Балкан”, али да то не омета њихову међусобну сарадњу, преноси Газета експрес.

“Што се тиче ’Отвореног Балкана’, имамо различита мишљења, али то нас не омета у билатералној сарадњи две земље. Могу да кажем да је Косово независно и да има своје ставове”, рекао је Заев новинарима.

Заев је додао и да подржава дијалог Београда и Приштине уз посредовање ЕУ, као и право грађана Косова на визну либерализацију и навео да је Косово један од најважнијих економских партнера Северне Македоније.

Он је после прве заједничке седнице влада Косова и Северне Македоније у Скопљу изразио задовоиљство оним што је речено на седници, као и због потписивања 11 споразума и меморандума.

“Иако је седница одржана у условима пандемије, то је јасан израз добре воље и добросуседства. На овој заједничкој седници у први план смо ставили споразуме и меморандуме како бисмо олакшали економски развој две земље. За Северну Македонију Косово је један од најважнијих партнера”, рекао је Заев.

Навео је да је прошле године размена Косова и Северне Македоније износила 357 милиона долара, а да ове године очекује да премаши 400 милиона евра.

Наслов: Покрет за одбрану Косова и Метохије

(Газета Експресс/Косово онлајн, 16. 09. 2021)

 

Покрет за одбрану Косова и Метохије

ПОДРЖИТЕ

Поделите:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram
Share on pinterest
Pinterest
Share on print
Print