Покрет за одбрану Косова и Метохије

Вести

Зоран Заев: Србија одвојила од својих вакцина, нећемо заборавити

(Фото: МИНИСТАРСТВО ОДБРАНЕ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ)

Премијер Северне Македоније Зоран Заев поручио је данас да је то што је српски народ одвојио своје вакцине за народ Северне Македоније велика и озбиљна порука братства и пријатељства коју Северна Македонија неће заборавити, преноси Тан‌југ.

Заев је, одговарајући на питања новинара у вези са иницијативом “мини Шенген”, рекао да то што раде Србија, Северна Македонија и Албанија је пример сарадње која само унапређује сарадњу коју имамо кроз европске процесе, као што је Берлински процес, али и све остале врсте сарадње.

,,Желимо да да покажемо много више него што је до сада постигнуто. Отворена су врата и за Косово, БиХ и Црну Гору и верујемо да ће се врло брзо прикључити овој иницијативи, јер она доноси само добро и користи за народ”, навео је Заев.

Очекује од ЕУ да врло брзо пошаље, како је рекао, вакцине солидарности.

,,Комесар Вархељи највљује 70 милиона евра помоћи, а сада је разлог само недостатак количине (вакцина). У таквом тренутку недостатка количине вакцина, српски народ одваја од својих вакицна и даје македонском народу. Ово је озбиљна и велика порука, порука братства и пријатељства коју свакако наш народ неће заборавити“, поручио је Заев.

Извор: Kosovo Online

 

 

Став

Патријарх Порфирије: У мојим молитвама на првом месту ће бити Срби на страдалном Косову и Метохији, који су у нераскидивом јединству са нашим народом у Републици Србији, али и са нашим народом који живи у Републици Српској, Црној Гори, у Босни и Херцеговини у целини

Прочитај више...