Покрет за одбрану Косова и Метохије

Вести

Патријарх Порфирије: У мојим молитвама на првом месту ће бити Срби на страдалном Косову и Метохији, који су у нераскидивом јединству са нашим народом у Републици Србији, али и са нашим народом који живи у Републици Српској, Црној Гори, у Босни и Херцеговини у целини

Прочитај више...

Иса Мустафа оставља могућност да постане председник Косова након евентуалних избора

Председник ДСК Иса Мустафа оставио је отвореном могућност да заузме највишу функцију на Косову, али тек након нових избора, преноси Газета експрес.

Најавио је округли сто за расправу о могућем имену председника, а ако се не постигне договор Мустафа сматра да треба ићи на нове изборе.

Газета Експрес подсећа да је Иса Мустафа био министар, у два мандата био на месту градоначелника Приштине, а водио је и владу.

“У овом мандату, ДСК има премијера Косова, ми чак и не претендујемо на место председника. Ако изађемо на биралишта, свака опција остаје отворена“, рекао је Мустафа.

Лидер највеће странке у влади каже да избори не би требало да се одржавају, али ако договор о имену председника не успе, избори су неизбежни.

“Ценимо да избори у овој пандемијској ситуацији не би требали бити одржани. Али ако се не договоримо око председника, сложићемо се око избора“, рекао је Мустафа.

Тренутно Косово нема председника, дужност обавља председница скупштине Вјоса Османи, присталица политике ПС и Аљбина Куртија.

Хашим Тачи је поднео оставку након што се суочио са оптужбама за ратне злочине.

Самоопредељење тражи изборе, док АБК тражи место председника или нови изборни процес.

ДПК није потпуно разјаснио свој став на месту председника док Шаћир Тотај, заменик председника ДПК каже да намеравају да преузму место премијера ако одлуче да се придруже коалицији.

Извор: Kosovo-online

Фото: GazzetaExpress

Став