Покрет за одбрану Косова и Метохије

Вести

Иса Мустафа поднео оставку на место председника ЛДК

(Фото: Коссев)

Председник ЛДК, Иса Мустафа поднео је оставку након лошег резултата који је ова странка остварила на јучерашњим косовским ванредним парламентарним изборима.

Ове наводе потврдио је сам Мустафа за приштинске медије након састанка председништва ЛДК.

„На састанку који сам сазвао након до сада пребројаних гласова, лично мислим да је резултат веома лош, уопште га нисмо очекивали, како због састанака које смо имали на терену, тако и због рада господина Хотија“, рекао је Мустафа, преноси Газета Еxпресс.

Коха преноси да се на састанку председништва ЛДК уједно разговарало и о одабиру новог председника странке.

„Обавесетио сам руководство да ћу сачекати да скупштина ЛДК изабере новог председника странке у врло кратком року, имамо 60 дана да то учинимо, али ћемо олакшати да раније одаберемо новог председника“, рекао је Мустафа.

Председништво Демократског савеза Косова састало се данас након јучерашњих избора на којима је ова странка освојила нешто изнад 13 одсто подршке гласова бирача.

Сада бивши председник ЛДК, још јуче је најавио да ће се руководство ове странке анализирати резултате избора. Уједно је најављено и да ће се радити на промени кадровске структуре.

Приштински медији су убрзо након почетка овог састанка известили да је Мустафа поднео оставку, позивајући се на незваничне информације.

ЛДК на јучерашњим парламентарним изборима није успела да победи ни у једној општини на Косову.

Иса Мустафа преузео је позицију председника ЛДК преузео 7. новембра 2010. године победивши Фатмира Сејдиуа на изборима за руководство странке. Мустафа је реизабран на место лидера ЛДК-а августа 2019. године.

Извор: Коссев

Став

Патријарх Порфирије: У мојим молитвама на првом месту ће бити Срби на страдалном Косову и Метохији, који су у нераскидивом јединству са нашим народом у Републици Србији, али и са нашим народом који живи у Републици Српској, Црној Гори, у Босни и Херцеговини у целини

Прочитај више...