Покрет за одбрану Косова и Метохије

Истина о „сумњивој“ акцији: Како су косовски спинери „раскринкали“ Русе на северу Косова

© AP Photo / Visar Kryeziu
Новинар који је за руски медијски холдинг Известија извештавао са Севера Kосова, упркос визи и ограниченој дозволи боравка од два сата коју је испоштовао, могао је јутрос у приштинској штампи да прочита како је „раскринкан“ од стране безбедносних служби Kосова.
 
Наиме, у рубрици Безбедност, косовски портал Телеграф, објавио је да извори из безбедносних структура за РТВ Дукађини потврдили да су двојица Руса и један Белорус покушали да уђу са сумњивом опремом. У тексту се наводи да су идентификована лица покушала да унесу сајбер уређаје.
 
„Лаж и измишљотина“, каже за Спутњик Сергеј Белоус који је као преводилац и продуцент пратио новинара Петог канала Олега Деркача до прелаза Јариње.
 
„Колега и ја смо испратили Олега до административног прелаза како би му помогли око превода. Нико није био ни задржан ни приведен ни испитиван,тако да нити је руска група шпијуна како су нас назвали отишла на Косово нити је ухваћена са сумњивим материјалом. Истина је да једино Олег прошао, задржао се два сата и вратио“, додао је.
 
Олег Иванович са „сајбер опремом“ - Sputnik Србија, 1920, 24.09.2021
Олег Иванович са „сајбер опремом“
 
Приштински портали су, пак, у свему видели сумњиву акцију руске тројке, па су на порталима објавили имена као и скенирана документа новинара Петог канала.
 
Нешто касније огласила се и амбасада Русије у Србији саопштењем да је посредством Канцеларије у Приштини амбасада одмах проверила вест која се појавила у медијима косовских Албанаца те цео догађај оценила као самовољу и кршење принципа слободе медија о којима се толико брину покровитељи косовске псеудо-државности.
 
 

Покрет за одбрану Косова и Метохије

ПОДРЖИТЕ

Поделите:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram
Share on pinterest
Pinterest
Share on print
Print