Покрет за одбрану Косова и Метохије

Вести

Патријарх Порфирије: У мојим молитвама на првом месту ће бити Срби на страдалном Косову и Метохији, који су у нераскидивом јединству са нашим народом у Републици Србији, али и са нашим народом који живи у Републици Српској, Црној Гори, у Босни и Херцеговини у целини

Прочитај више...

И прваци из Гораждевца у наредне две недеље прате наставу од куће

 

Седамдесетак ђака О.Ш. Јанко Јовићевић у Гораждевцу пратиће наставу онлајн у наредне две недеље. Ученици првог и петог разреда данас су кратко боравили у школи у циљу упознавања, изјавио је директор ОШ Јанко Јовићевић, Милан Анђелковић у емисији „Отворено о свему“ на радију Гораждевац.

„Данас смо позвали први и пети разред да се упознају са својом учитељицом, односно са својим разредним старешином и са неким наставницима. Важно је да деца размене контакт телефоне и да направе тај неки први сусрет да бисмо наредних четрнаест дана могли несметано да радимо, да деца добију план и програм који ће се у наредних четрнаест дана спровести у дело“, изјавио је Милан Анђелковић.

Он је рекао да је ова школа била добро припремљена за онлајн наставу када су у марту ове године ђаци уместо у учионицама наставу пратили на ТВ екранима.

„Мислим да смо се као цео систем, као наставници и ђаци врло лако снашли, зато што је Министарство просвете одрадило свој део задатка, одрадили су онлајн наставу и припремили план и програм за нашу децу, који су нам уредно слали преко школских управа и ТВ канала, тако да смо успели да план и програм рада наше школе спроведемо на високом нивоу“, рекао је Анђелковић.

Ђаци прваци из Гораждевца, којих ове године има деветоро, ипак су на кратко успели да осете драж првог дана у школи. Међутим, од учитељице нису могли да чују уобичајене речи које се упућују првацима, већ оне који се односе на онлајн наставу.

„Рекла је да будемо добри. Рекла је да ћемо да се чујемо преко Вибера. Учитељица је рекла да ће преко Вибера да зове маме да радимо домаћи“, казали су гораждевачки прваци за овај медиј.

Ученици петог разреда су имали прилике да се друже и стичу нова пријатељства, а данас су поручили да је лепше седети у школским клупама него пред ТВ екранима.

Уколико настава крене за две недеље директор ОШ „Јанко Јовићевић“ из Гораждевца, Милан Анђелковић, каже да ће хигијена бити подигнута на највећи могући ниво, али да ће одговорност у том случају бити и на родитељима у циљу заштите од ширења епидемије вируса корона.

Радио Гораждевац

Извор: KoSSev.info

Фото: Видео принт.

Став