Покрет за одбрану Косова и Метохије

Кадриај: Одбијање гасовода може да буде аутогол за Куртија

Фото: Економија онлајн

Непотписивање споразума о изградњи гасне инфраструктуре са САД може се гледати као комплекс премијера Куртија који то ради због личне огорчености, сматра економиста Мустафа Кадриај, преноси Економија онлајн.

Поводом писања појединих медија да је Влада затворила врата овој инвестицији наметањем неприхватљивих услова за Американце, Кадриај каже да је такав споразум у интересу Косова, додајући да ће то утицати на економски развој и очување животне средине. Он додаје да Курти не би требало да ствари посмата тако да одбија нешто што није сам потписао.

“Позивам премијера да сагледа економски интерес и ако ово иде у прилог убрзања економског развоја и очувања животне средине, онда је повољно”, рекао је Кадриај.

По његовом мишљењу Влада би требало да озбиљно схвати и сагледа интересе Косова, а како је додао, генерално глобална економија је оријентисана на зелену економију.

“Сједињене Америчке Државе јасно су ставиле до знања да су за нашу земљу стратешки и одлучујући партнер. Косово има њих и Европску Унију. Ако премијер Курти не потпише споразум, то би за њега био аутогол”, каже Кадриај.

Он додаје да је Косово земља у развоју и да нема луксуз да одбије када јој се нешто нуди.

“Влади је главна тема цена. Међутим, Косово производи енергију помоћу сагоревања угља, што се сматра једним од главних загађивача ваздуха”, објаснио је овај економиста.

(Економија онлајн/Косово онлајн, 18. 09. 2021)

 

Покрет за одбрану Косова и Метохије

ПОДРЖИТЕ

Поделите:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram
Share on pinterest
Pinterest
Share on print
Print