Покрет за одбрану Косова и Метохије

Кларк импресиониран напретком „Косова”

Фото: Косово онлајн

Некадашњи главнокомандујући НАТО снага генерал Весли Кларк, чије ће име, по речима министра одбране Арменда Мехаја, носити школа за официрске кадрове КБС, обратио се медијима након посете Министарству одбране, уз захвалност на топлој добродошлици.

Кларк је, након састанка са Мехајем, изјавио да је веома импресиониран напретком који је остварен на Косову.

“Желим да се зхавалим на топлој добродошлици, импресивно је гледати Косово како је напредовало из године у годину, направило је прогрес ка демократији и слободи. Надам се да ће уследити и еконосмки развој за слободан народ Косова. Радујем се посети осталим институција и могућности да помогнем”, рекао је Кларк.

Мехај: Школа официра Косовских безбедносних снага носиће име генерала Кларка

Министар одбране Арменд Мехај пожелео је у име Владе Косова добродошлицу генералу Кларку.

“Генерал Кларк је цењена личност на Косову коју ће памтити генерације и историја албанског народа. У иве Владе Косова желим добродошлицу генералу”, рекао је Мехај.

 

Armend Mehaj
Арменд Мехај (Фото: Косово Онлајн)

Он је изјавио да је Кларка информисао о достигнћима Косова и додао да су приоритети министарства на чијем је челу интеграције у НАТО алијансу и слање косовских трупа у међународне мисије.

“Информисао сам га о томе да су КБС постигле велике резултате и да се развијају у модерне снаге. Примарни циљ КБС је интенграција у НАТО и деловање изван земљу у циљу осигурања мира и безбедности у свету”, рекао је Мехај.

Мехај је истакао да ће у част генерала Кларка школа официра Косовских безбедносних снага добити назив “Универзитетски студијски центар Весли Кларк”.

“Имао сам част да поделим са генералом планове косовске владе у вези министарства и Косовских безбедносних снага. У част генерала данас ћемо нашу официрску школу, студијски центар назвати његовим именом – Весли Кларк. Генерал Кларк имао кључну и одлучујућу улогу у ослободјењу Косова и остварењу наше слободе. Ово је најмање што можемо учинити у његову част”, рекао је Мехај.

Иначе, Весли Кларк је водио НАТО операције током бомбардовања Савезне Републике Југославије 1999. године, у знак захвалности на доприносу “ослобођења”, косовске власти одлучиле да две улице, у Приштини и Пећи носе његово име.

Наслов: Покрет за одбрану Косова и Метохије

(Косово онлајн, 07. 07. 2021)

 

Покрет за одбрану Косова и Метохије

ПОДРЖИТЕ

Поделите:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram
Share on pinterest
Pinterest
Share on print
Print