Покрет за одбрану Косова и Метохије

Командант Кфора обишао патроле на прелазима Јариње и Брњак

Фото: КФОР
Командант Кфора генерал-мајор Франко Федеричи обишао је данас јединице Кфора распоређене на прелазима Јариње и Брњак, саопштено је из Команде Кфора.

 

Кфор је појачао своје привремено присуство на северу Косова, у знак подршке споразума имеђу Београда и Приштине о повлачењу припадника Специјалних јединица Косовске полиције и уклањањна барикада на прелазима Јариње и Брњак, где ус Срби протестовали, због уредбе о привременим таблицам за возила која улазе на Косово са српским регпостарским таблицама и доласка специјалних јединица Росу.

“Јединице Кфора потпуно су спремне за обављање овог важног задатка у циљу подршке локалној и регионалној стабилности“, рекао је генерал -мајор Федеричи, наводи се у саопштењу.

Истиче се да је протеклих дана водио разговоре са свим укљученим странама и редовно извештавао специјалног представника ЕУ за дијалог Београда и Приштине и друга регионална питања Западног Балкана Мирослава Лајчака и командни ланац  НАТО.

“Захваљујем институцијама на Косову, градоначелницима северних општина и свим заинтересованим странама које су допринеле деескалацији ситуације на њиховим напорима, и радујем се што ц́у остати у контакту са њима“, истакао је Федеричи.

 

Покрет за одбрану Косова и Метохије

ПОДРЖИТЕ

Поделите:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram
Share on pinterest
Pinterest
Share on print
Print