Покрет за одбрану Косова и Метохије

Косовско Поморавље: НЕКА ГОРЕ СВЕЋЕ СА КОСОВА, НЕК НАМ ЖИВИ МАЈКА СРБИЈА!

Нас са Косова и Метохије често питају где нам је држава, а ми се увек загледамо горе. И можда мисле да очајавамо и не знамо одговор, али тако, заправо, показујемо у чију се власт уздамо. И да то није никаква наивност и илузија, већ безгранична и безусловна љубав према отаџбини.

А шта је држава? Монопол над легитимном применом физичке силе. Устав. Законодавна, извршна и судска власт. Прошлост, садашњост и будућност повезане историјом. Демократски принципи. Људска права. Слобода. Независност. Све су то неизоставни делови савремене државе. Ипак, оно што их спаја у смислену целину су најстарији сведоци државности – народ, језик и вера. Без тога нема државе нити држава може нестати докле постоје ова три чиниоца. Наша је држава у нашим црквама, нашим школама и нашој деци. И нема тог земаљског закона и силног окупатора који може покорити душу једног родољуба. Овде још од Стефана Немање, и после великих прогона и страдања, Срби и даље живе. Животима предака и потомака чува се српска територија, српски национални и културни идентитет. На овим просторим српски језик и народ, под штитом православља, успевли су да надјачају светске силе.

Зато смо захвални Господу, што и данас на Сретење Господње, на Дан државности Републике Србије, на Косову и Метохији још увек има нас који ћемо отићи на Литургију и молити се зас спас читавог српског народа, за очување сваког грумена наше свете земље са које ће пламен свећа да осветли свуда где Срби живе. И док нас има – ово је Србија!

Нека горе свеће са Косова, нек нам живи мајка Србија! Срећан нам Дан државности, браћо!

 

Извор: Косовско Поморавље

Покрет за одбрану Косова и Метохије

ПОДРЖИТЕ

Поделите:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram
Share on pinterest
Pinterest
Share on print
Print