Покрет за одбрану Косова и Метохије

Вести

Коссев: Позив за помоћ у организацији хуманитарног базара за трогодишњу Наташу из К.Каменице која болује од дечије парализе

Трогодишња Наташа из села Босце у општини Косовска Каменица, од рођења се бори са више дијагноза – дечија парализа, урођена срчана мана, хипотонија мишића, само су неке од њих. Услед високих трошкова за лекове и остале потрепштине, и оскудних примања породице, хуманитарни активисти са Косова позвали су све који су у могућности да помогну, и најавили будући хуманитарни базар.

Трогодишња Наташа седмо је од осморо деце колико броји породица Стојановић, која живи од социјалне помоћи.

Наташа има дечију парализу, урођену срчану ману, нападе гушења, анемију, страбизам хипотонију мишића, не седи, не хода, не говори… Испољава алергију на већину намирница и једе само кашасту храну, поручили су активисти путем Фејсбук странице „Хуманитарни базари – Да живот победи“.

Стојановићи нису у могућности да обезбеде колица за малу Наташу. Уједно, трошкови за њену храну, лекове, пелене и остале потрепштине су превисоки за ову породицу.

Позив је упућен свим људима добре воље који су у могућности да помогну, а они који желе да се укључе у акцију могу да се јаве путем Фејсбука.

За наредни период најавили су хуманитарни базар управо посвећен малој Наташи.

 

 

Извор: Коссев

Фото: Хуманитарни базари-Да живот победи

Став