Покрет за одбрану Косова и Метохије

Вести

Коњуфца: На Косову су се догодила многа политичка убиства

Члан руководства Покрета Самоопредељење Гљаук Коњуфца изјавио је да та странка не крије да је било политичких атентата на Косову, који ни после 20 година нису откривени, преноси Газета Експрес.

“На Косову је било много политичких атентата. И то као Самоопредељење никада нисмо крили. И Бехајдин Алаћи, Џемаљ Мустафа, Смаљ Хајдарај и још 30 или 40 њих на Косову који су убијени ’99. године”, навео је Коњуфца.

Он је упитао такође колико је година прошло и колико је убистава откривено, уз констатацију да није решено ниједно убиство.

Коњуфца је тако одговорио на оптужбе председника Социјалдемократске партије Дардана Молићаја на рачун лидера Самоопредељења Аљбина Куртија.

Молићај је, након што је Курти стао у одбрану Хашима Тачија и других оптуженика из Хага, рекао да је управо Курти учинио бившег косовског председника одговорним за нестанак Бехајдина Алаћија 1998. године.

“Који Аљбин? Говор на видео снимку датира од 26. фебруара 2016. године. У току је седница за избор председника. У напетој атмосфери за избор Тачија за председника, Курти га чини одговорним за нестанак Бехајдина Алаћија за време рата. Ово није дискусија о томе да ли Тачи треба да буде изабран за председника, већ докле сеже употреба средстава у политичком рату. Када неко себе сматра средством историјске нужности, свако средство је дозвољено и сваки тренутак је пресудан. Избор Тачија за председника за политичку ситуацију свакако је био важан, али за историју је без икаквог значаја”, истакао је Молићај.

Извор: Kosovo-online

Фото: KTV, prt. sc.

 

Став