Покрет за одбрану Косова и Метохије

Криезиу: Курти борави са породицом у Грчкој на симпозијуму, а све трошкове плаћа организатор

Фото: Фејсбук

Портпарол косовске владе Перпарим Криезиу, одговарајући на критике упућене косовском премијеру Аљбини Куртију због продуженог боравка у Грчкој, рекао је да Курти борави у вишедневној посети Грчкој у оквиру „Сими симпозијума“ којем присуствују истакнути напредни политичари и академици из целог света.

Криезиу је на Фејсбуку написао да су на овом симпозијуму учесници позвани са породицама и нагласио да путне и трошкове смештаја сносе организатори.

„Ово је четврти пут ове године да премијер Курти учествује на Сими симпозијуму где су позвани истакнути напредни политичари и академици из целог света, заједно са својим породицама. Прошле године, као и ове године, симпозијум се одржава на потпуно истом месту, у Лагонисију код Атине, а и овог пута премијерова супруга учествује у једном од панела симпозијума. Трошкове путовања и смештаја сноси организатор Симпозијума“, написао је Криезиу.

Он је додао да је косовски премијер одржао бројне састанке са високим владиним и политичким представницима, укључујући грчког премијера Мицотакиса, министра спољних послова Дендиаса и лидера опозиције Ципраса.

Криезиу је, поводом напада изречених на Куртијев рачун у вези са интересовањем за отроване грађане Дечане, рекао да је председник косовске владе обавио телефонски разговор са градоначелником Дечана, али и министром здравља Арбеном Витиаом док је био у Дечанима, желећи да се грађани који су затражили помоћ у болници што пре опораве.

(Косово онлајн, 14. 07. 2021)

 

 

Покрет за одбрану Косова и Метохије

ПОДРЖИТЕ

Поделите:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram
Share on pinterest
Pinterest
Share on print
Print