Покрет за одбрану Косова и Метохије

Курти: За Србију су суседи, који нису у ЕУ, само привремене државе

© AP Photo / Visar Kryeziu
Премијер привремених институција у Приштини Аљбин Курти у интервјуу за британски “Обзервер” критиковао је оклевање Европске уније у приступању земаља такозваног Западног Балкана, преноси Репортери.
 
“Свиђа ми се ЕУ због њених вредности, али имам критику, критику без горчине, јер желим да се ЕУ побољша и да се не распадне. Разлог зашто се љутим на ЕУ је недостатак поверења ЕУ у шест земаља Западног Балкана, што је израз недостатка самопоуздања. Није да нас мрзе, али немају довољно поверења у себе”, рекао је Курти.
 
Курти сматра Србију проблематичном у решавању проблема на Балкану, јер како је рекао, покушава да контролише суседне земље.
 
“Данас мање-више Србија не признаје своје суседе који нису део ЕУ. Став Београда је да су Босна и Херцеговина, Црна Гора, Косово и Северна Македонија привремене државе које Србија треба да контролише или расформира”, рекао је Курти.
Нагласио је да сва решења “мање зависе од маште и креативности, а више од спремности да се промени уверење Србије да суседне земље нису стварне државе“, пренео је Косово онлајн.
 
 

Покрет за одбрану Косова и Метохије

ПОДРЖИТЕ

Поделите:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram
Share on pinterest
Pinterest
Share on print
Print