Покрет за одбрану Косова и Метохије

Вести

Курти и Османи на заједничкој листи: Он за премијера, она за председницу

Аљбин Курти и Вјоса Османи потписали су данас споразум о заједничком наступу на јединственој листи на предстојећим ванредним парламентарним изборима за косовску скупштину.

Споразум су потписали у холу косовске Скупштине, а испред њих истакнуте су биле косовска и застава Албаније.

Грађанска иницијатива Османи и ЛВВ нису могли да склопе формалан коалициони споразум будући да су коалиције могуће само између партија.

Међутим, 10 чланова ГИ Вјосе Османи биће део листе ЛВВ, најављено је данас, јавља Коха.

Политичка амбиција Аљбина Куртија је место премијера, док Османи циља на место председника.

„Данас, када смо на само месец дана од избора, срећни смо што можемо најавити да ћемо се заједно кандидовати на листи. Османи и ја ћемо се наћи на истом месту и са истом сврхом. Постигли смо договор о циљевима – држава са правдом и без корупције. За друштво са здрављем и образовањем. Бићемо заједно у предизборној кампањи. У суботу, 16. јануара, предајемо листу кандидата“, најавио је Курти, преноси Коха.

Османи је, с друге стране, оценила да данашњи споразум одражава вољу народа Косова.

„Одлучни смо у борби против организованог криминала и корупције. Одлучни смо да бранимо Устав земље. Одлучни смо за Косово где свако може да обезбеди достојанствен живот. Косову је потребан премијер који неће затварати очи пред неправдом“, рекла је она пише Коха.

Према ранијим најавама портпарола ове странке, Перпарима Круезијуа, носилац ове листе биће Аљбин Курти, а на њој би требало да се нађе и кандидат Алтернативе Мимозе Кусари Љиље која је и на прошлим изборима била део листе ЛВВ.

Извор: Коссев/Коха

Фото: Фејсбук

Став