Покрет за одбрану Косова и Метохије

Курти: Могућ састанак са Вучићем у децембру, још увек без осумњичених за троструко убиство

Фото: КоССев

Вечерас се навршава тачно недељу дана од пуцњаве у Глођану код Дечана, када су убијене три особе а једна рањења. Упркос ангажовању великог броја службеника и многобројних истражних радњи, још увек нема осумњичених за убиство, потврдио е косовски премијер, Аљбин Курти на данашњој конференцији за штампу. Најавио је и могућност одржавања новог састанка са председником Србије, али и казао да то зависи од Европске уније.

Курти каже да се из дана у дан увећава број пристиглих информација и да се примењују интензивне истражне радње, али да резултата и даље нема.

„Веома ми је жао због тога што се овог петка увече навршава недељу дана а да немамо идентификованог или ухапшеног окривљеног или окривљене. Број информација, како сам информисан из полиције, повећан је због појачаних истрага, али чак и са најбољим истражитељима са Косова, још увек немамо резултате. Жао ми је због овога“, рекао је Курти, преноси Коха.

Подсетимо, прошлог петака, непозната особа или особе, пуцале су на аутобус који је саобраћао из Ђаковице ка Глођану.

Пуцано је из калашњикова, а страдали су возач аутобуса и двоје ученика старости 17 и 18 година. Трећи ученик је повређен.

Косовска влада понудила је два дана након убиства 20.000 евра као награду за информације које би могле да доведу до хапшења починиоца.

Упркос томе што је прошло недељу дана од злочина, полицији још увек међутим, нису познати мотиви напада.

 
Могућ састанак са Вучићем у децембру

Курти је уједно данас најавио да би следећи састанак са председником Србије Александром Вучићем могао бити одржан у другој седмици децембра.

Казао је да нема информација о томе „да ли Србија условљава наставак дијалога“, те поручио да одржавање састанка зависи од званичника Европске уније Жозепа Борела и његовог изасланика Мирослава Лајчака.

Курти је на данашњој конференцији за штампу, заједно са новим косовским министром здравља Рифатом Љатифијем (Рифат Латифи), представио нове мере за контролу, превенцију и борбу против пандемије, које ступају на снагу сутра, а које су усвојене почетком недеље.

(КоССев, 05. 12. 2021)

 

Покрет за одбрану Косова и Метохије

ПОДРЖИТЕ

Поделите:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram
Share on pinterest
Pinterest
Share on print
Print