Покрет за одбрану Косова и Метохије

Курти није на Косову већ две недеље, не зна се где је тренутно

Фото: Лајми

Косовски премијер Аљбин Курти већ две недеље не борави на Косову, а после састанка са председником Србије Александром Вучићем у Бриселу у понедељак 19. јула, у оквиру дијалога, није се вратио на Косово, преноси Љајми.

После разговора које је имао у Бриселу, премијер Курти се није вратио на Косово и није познато да ли је из Белгије отпутовао у неку другу земљу.

Курти је са Косова отишао у Грчку 8. јула, где је присуствовао округлом столу у организацији грчке владе и листа “Економист”, а затим је присуствовао “Сими” симпозијуму у Атини. Током његовог боравка у Грчкој, скоро 2.000 грађана општине Дечани имало је тровање, а у општини је проглашено ванредно стање. Упркос бројним критикама, Курти се није вратио на Косово, већ је наставио пут до следеће дестинације – Француске.

Са супругом и кћерком, Аљбин Курти је посетио Филмски фестивал у Кану где је присуствовао премијери косовског филма “Нема места”, који се такмичио за “Златну палму”. Филм није успео да освоји награду, а Курти се упутио у Белигију.

У Бриселу се премијер Косова у оквиру дијалога Београда и Приштине састао са српском делегацијом и представницима Европске уније, и од тада нема званичних информација о томе где борави.

Љајми преноси да на питања која су послали кабинету премијера и портпаролу Владе Косова редакција листа још није добила одговор и напомиње да је канцеларија Владе Косова “херметички затворена за медије”, који имају прилику да поставе питања на конференцијама за новинаре које се ретко одржавају.

(Лајми/Косово онлајн, 21. 07. 2021)

 

Покрет за одбрану Косова и Метохије

ПОДРЖИТЕ

Поделите:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram
Share on pinterest
Pinterest
Share on print
Print