Покрет за одбрану Косова и Метохије

Курти очекује Раму у Приштини и поручује: Албанија нам у срцу

Фото: Коха Диторе

Косовски премијер Аљбин Курти честитао је премијеру Едију Рами поновни избор за премијера Албаније, позвао га је да посети Косово како би разговарали о припремама за заједничку седницу двеју влада и поручио да Косово Албанију има у срцу, преноси Репортери.

Курти је у писму Рами нагласио да је овај његов трећи мандат уједно и трећа прилика да се спроведу пројекти које су Албанци у Албанији и на Косову дуго очекивали. Изразио је пуну спремност косовске владе за повећање економске сарадње, трговинске размене и тржишне интеграције, уклањањем баријера између Албанаца.

Курти је Рами пожелео успех током мандата, за који наводи да долази у време препуно изазова, међу којима су и суочавање са ковидом-19, опоравак и економски раст и развој и консолидација демократских институција. То су, навео је Курти, само неки од изазова који захтевају максималну посвећеност Раме.

“Ово су изазови у којима Албанија може да рачуна на безрезервну подршку косовске владе”, поручио је косовски премијер.

Он је изразио очекивање да ће у овом Рамином мандату Албанија видети свеобухватан напредак и поручио да заједно могу да раде на унапређењу демократских принципа, у борби против криминала и корупције, утаје пореза, као и за више правде и права и већу једнакост и просперитет за Албанце у целом региону.

“Косово и његови грађани неизмерно се радују развоју и напретку Албаније, коју увек имају на уму и у срцу. У Албанији, Косово и Албанци свуда у региону и свету виде више од природне подршке у промоцији и заштити својих права и свеукупног развоја”, навео је Курти.

(Репортери/Косово онлајн, 17. 09. 2021)

 

Покрет за одбрану Косова и Метохије

ПОДРЖИТЕ

Поделите:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram
Share on pinterest
Pinterest
Share on print
Print