Покрет за одбрану Косова и Метохије

Кусари-Љиља: Србија наставља са идејама поделе Косова и размене територија

Фото: Економија онлајн

Српска држава наставља да производи идеје о подели Косова и о размени територија и ко зна какве нове идеје могу да настану у будућности, рекла је данас Мимоза Кусари-Љиља, шеф парламентарне групе Покрета Самоопредељење.

Она је у Скупштини Косова рекла, да им “преостаје да ојачају своју Републику, да направе заједнички дом за све њене грађане, сигуран и просперитетан за генерације које живе и друге који долазе”, пренела је Газета Експрес.

“Разговори који се воде у Бриселу нису лаки, али данас су у новом и другачијем духу од онога што смо имали раније“, навела је она.

Из угла опозиције, разговори са Београдом у Бриселу нису транспарентни.

“Нажалост, процес дијалога прати велики недостатак транспарентности, грађани, посланици Скупштине Косова као представници грађана не знају унапред шта је дневни ред премијера, не знају ни позиција нити опозиција, нико не зна шта је дневни ред премијера, о чему ће се разговарати у Бриселу, не знамо за предлоге који долазе од наше стране о којима ће се разговарати у овом процесу “, изјавио је шеф посланичке групе Демократске партије Косова Абељард Тахири.

(Косово онлајн, 22. 07. 2021)

 

Покрет за одбрану Косова и Метохије

ПОДРЖИТЕ

Поделите:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram
Share on pinterest
Pinterest
Share on print
Print