Покрет за одбрану Косова и Метохије

Лајчак са Османи: Нико не тражи од ”Косова” да преговара о свом територијалном интегритету

Фото: kk.rks-gov.net

Специјални изасланик Европске уније за дијалог Мирослав Лајчак током састанка са косовском председницом Вјосом Османи рекао је да нико неће тражити од Косова да преговара о својој уставности, територијалном интегритету и унутрашњој функционалности, преноси Економија онлајн.

Османи је нагласила да су косовске институције одлучне по питању наставка дијалога, који треба да се закључи међусобним признањем без промене уставног поретка и територије Косова. Истакла је и да је Косово конструктивна страна у дијалогу, која нуди конкретне предлоге и која је спровела до сада постигнуте споразуме, за разлику од Србије која не поштује споразуме постигнуте у дијалогу.

Осврнувши се на недавна дешавања у Црној Гори и у Босни и Херцеговини, Османи је изразила забринутост због мешања Србије у унутрашња питања суседних земаља, што како је навела, изазива немире и нови талас нестабилности у региону. Додала је да је Косово стално било жртва таквих тенденција дестабилизације, али да је чињеница да се нешто слично дешава у околним земљама, позив на хитни одговор Европске уније у смислу осуде и спречавања таквих догађаја.

(Економија онлајн/Косово онлајн, 17. 09. 2021)

 

Покрет за одбрану Косова и Метохије

ПОДРЖИТЕ

Поделите:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram
Share on pinterest
Pinterest
Share on print
Print