Покрет за одбрану Косова и Метохије

Милена Поповић: Да се саслушају Радоичић и Веселиновић, невероватно да ја нисам позвана да сведочим

Фото: Коссев

Невенчана супруга убијеног српског политичара Оливера Ивановића Милена Поповић изјавила је да би пред Судом у Приштини требало да буду саслушани и Милан Радоичић и Звонко Веселиновић.

Суђење за убиство Оливера Ивановића је у уторак почело у Приштини, а поред шесторо оптужених у оптужници се наводи да иза убиства Оливера Ивановића стоји криминална група коју предводе потпредседник Српске листе Милан Радоичић и бизнисмен Звонко Веселиновић.

Поповић је агенцији Бета казала да би правосудни органи морали да саслушају све за које се сумња или се на било који начин доводе у везу с убиством Оливера Ивановића.

„Ако Радоичић тврди да нема везе с Оливеровим убиством онда би своју невиност требао да докаже пред Судом у Приштини, или бар да буде саслушан у Београду“, истакла је Поповић.

Она је оценила да је добро што је, после три и по године од Оливеровог убиства, суђење коначно почело.

„Међутим, као сведоци су позвани неки људи који немају кредибилитет. Првенствено мислим на бившу Оливерову супругу Марину, која више од 20 година с Оливером није имала никакав контакт. Изненадила ме је изјава Оливеровог брата Мирослава, да ће Марина Ивановић бити оштећена страна“, казала је Поповић.

Додала је да је она дала Мирославу Ивановићу информације о којима ће он причати на суду као сведок.

„Просто је невероватно да мене нису позвали да сведочим. Суд би морао да још једном преиспита одлуке које је донео. Нико осим мене не зна шта се у Оливеровом животу дешавало протеклих година и непосредно пре атентата“, нагласила је Поповић.

Навела је да се нада да суђење за убиство Оливера Ивановића неће трајати предуго, али да је тенденција да се процес што више пролонгира.

„Ако се буду саслушавали кредибилни сведоци, верујем, да ће се сазнати истина о извршиоцима, организаторима и налогодавцима Оливеровог убиства“, казала је Милена Поповић.

(Коссев, 07. 07. 2021)

 

Покрет за одбрану Косова и Метохије

ПОДРЖИТЕ

Поделите:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram
Share on pinterest
Pinterest
Share on print
Print