Покрет за одбрану Косова и Метохије

Вести

Патријарх Порфирије: У мојим молитвама на првом месту ће бити Срби на страдалном Косову и Метохији, који су у нераскидивом јединству са нашим народом у Републици Србији, али и са нашим народом који живи у Републици Српској, Црној Гори, у Босни и Херцеговини у целини

Прочитај више...

Милош Ковић: Млади људи бране Косово, светиње, државу и законе

Свако ко је данас на улицама Београда и ко прати медије, може да уочи следеће: 

  1. На протестима започетим у Београду 7. јула, који су за повод имали катастрофалан однос власти према пандемији, певају се косовске песме, скандира „Не дамо Светиње“ и полицији добацује „Идите на Косово“. 
  2. Убедљиву већину демонстраната чине млади људи. 
  3. Председник републике Александар Вучић изјавио је да га они оптужују за издају Косова и да слабе његове позиције у преговорима. 
  4. Александар Вучић и режимски медији воде кампању блаћења ових младих људи, оптужују их да су хулигани и да их воде страни агенти. 
  5. Опозициони медији под контролом НАТО структура покушавају да преузму покрет и да прећуте његову косовску суштину.  
  6. Полиција се са овим младим људима обрачунава на веома бруталан начин. 
  7. Црква ћути, за разлику од њене Митрополије у Црној Гори, која је преузела протесте и спречила сукобе грађана. 

Из ових чињеница можемо да закључимо следеће:  

  1. Протести су усмерени против политике „разграничења“ Србије са Косовом и Метохијом и последичног распарчавања Србије, коју води Александар Вучић. Млади људи на улицама бране своју државу, законе, суграђане и светиње од узурпације и велеиздајничке политике Александра Вучића. 
  2. Протести су, већ сада, после удараца који су дошли споља, заиста ослабили председникову политику „разграничења“ Србије са Косовом и Метохијом.  
  3. Нужно је да протести брзо добију јасно вођство, које ће артикулисати захтеве и спречити насиље. 

 

Став