Покрет за одбрану Косова и Метохије

МТС преузео све кабловске оператере у српским срединама јужно од Ибра

Фото: (КоССев) МТС пословница у Косовској Митровици

Телеком Србија преузео је све кабловске оператере у српским енклавама на Косову, рекао је данас генерални директор Телекома, Владимир Лучић, преноси Танјуг. 

Лучић је такође потврдио и да је МТС д.о.о, ћерка фирма Телекома, преузела и кабловског оператера Херц интернационал (некадашњи Линк) на централном Косову.

„Са 2.500 корисника дошли смо на 30.000 за две године“, рекао је он, преноси Тањуг.

Претходних дана, нашем порталу јавило се више грађана који живе јужно од Ибра, а који су нам незванично казали управо то да је њихов локални дистрибутер купљен од стране МТС-а.

Међутим, ови грађани су такође тврдили и да више немају канале Н1 и Нова С.

Јутрос је уједно и локални медиј РТВ Ким јавио позивајући се на незванична сазнања да је МТС ћерка преузела кабловског оператера Херц интенатионал, као и да су из програмске понуде избачени независни ТВ канали Н1 и Нова С.

Овај медиј је уједно писао да је досадашњи кабловски оператер Херц интернационал продао своје деонице и опрему највећем дистрибутеру телевизијског програма и телефонског сигнала у српским срединама на Косову.

На питање РТВ Ким због чега у кабловској понуди последњих дана нема програма телевизија Н1 и Нове С, у Херцу су казали да су у питању технички проблеми.

Јавили су и да је МТС д.о.о преговара о куповини преосталих оператера на централном Косову.

Подсетимо, МТС. д.о.о је компанија регистрована као ћерка фирма Телекома Србије на Косову, а настала је као резултат потписивања Бирселског споразума о телекомуникацијама из 2015. године.

Ова компанија је најпре преузела највеће кабловске оператере на Северу Косова – ВГН и Импулс, крајем 2019. године.

Почетком прошле године, куповином ова два оператера, МТС је из програмске шеме канала тада искључио локални независни медиј из Лепосавића – РТВ Мир.

Ова телевизија је после више од годину дана поново почела да емитује програм кроз платформу кабловских телевизија, а након договора између РТВ Мир-а и предузећа „МТС д.о.о.“.

(Коссев, 07. 10. 2021)

 

Покрет за одбрану Косова и Метохије

ПОДРЖИТЕ

Поделите:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram
Share on pinterest
Pinterest
Share on print
Print