Покрет за одбрану Косова и Метохије

Небензја позвао на одбрану Повеље УН

© REUTERS / POOL
Стални представник Русије при УН Василиј Небензја позвао је на одбрану Повеље Уједињених нација у светлу редовних изјава западних држава о потреби да се поштује „светски поредак заснован на правилима“.
 
Небензја је подсетио да су оснивачи организације у Повељу поставили основне циљеве и принципе међудржавне сарадње.
 
„Само поштујући их човечанство може да крене ка изградњи праведнијег, просперитетнијег и сигурнијег света и спречи нове глобалне ратове“, рекао је Небензја у видео-поруци коју је на Твитеру објавила стална мисија Русије у УН поводом Дана УН који се обележава 24. октобра.
 
 
„Данас има све више покушаја да се ревидирају међународно-правне норме утврђене Повељом, да се промовише неки светски поредак заснован на правилима. Наш заједнички задатак је да се одбрани Повеља УН. Потврђујемо пуну посвећеност централној и координирајућом улози Уједињених нација у међународним пословима и изјављујемо: наша правила су Повеља УН“, нагласио је стални представник.
 
На Дан УН обележава се годишњица ступања на снагу Повеље организације 1945. године. УН су се званично појавиле од ратификације овог темељног документа.
 
 

Покрет за одбрану Косова и Метохије

ПОДРЖИТЕ

Поделите:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram
Share on pinterest
Pinterest
Share on print
Print