Покрет за одбрану Косова и Метохије

Вести

Небојша Јовић: Са Богом можемо све!

НАЈВЕЋА ПРЕВАРА сотоне ЈЕ ТА ШТО ЈЕ УБЕДИО ЉУДЕ ДА НЕ ПОСТОЈИ.

Отуда и они несвесни ,,падови” појединаца, када деци наопако тепају ,,враголан”, ђаволЧИЋ, када се веселе уз песму ,,ја враголан и мој деда” и гро сличних, којима свесно или несвесно призивају злог.

Петар Божовић, говорећи стихове Св.Владике Николаја каже ,,на стотине је псовки Бога, Мајке Божје, светитеља из губавих уста људских, а ни једне псовке нечастивог”.

Зашто ово причам? Зато што је читав свет, нарочито народ срБски, сви у Бога верујући, под јаким, готово неиздрживим ударом свакога зла и наопакости, свакога дана. На све стране. Где се год окренете, где год загребете, видећете неправду, бригу, наопакост, зло, богохуљење…

Маланхолија, обамрлост, безвољност, учинили су да се правимо и ГЛУВИ и СЛЕПИ када све мање прикривени сатанисти, под плаштом НВО, квази-уметница, содомита, еуропејаца, промовишу очигледан сатанизам, где су им идеје водиље садржане у паролама скрнављења  Господа нашег Исуса Христоса, Пресвете Богородице, епископа, Крста Часног… а мото – ,,Смрт држави”; ,,смрт породици”; ,,не одричем се (сотоне)” – слоган параде срама; перформанс Марине Абрамовић која се ,,ИСПОВЕДА магарцу”… којима се показује губавост душа њихових… И СВЕ СЕ ТО ОПРАВДАВА ФЛОСКУЛОМ ,,СЛОБОДА ГОВОРА И УМЕТНОСТИ”!

Осврнемо ли се око себе, видећемо да смо осим наведеним ,,губавцима”, окружени и уранијумом, запрашивањем са неба, нестајањем река, извора здраве воде, ГМО храном, мигрантима – ,,спавачима”, несигурном егзистенцијом, загађењем градова, одумирањем села…

И УПРАВО ТО је ,,рецепт” којим зло жели да нас победи или излуди. Или толико исцрпи да му се на крају, беживотни предамо.

У нормалним временима и околностима, када имате један или два проблема, решите их лако. Ако имате три-четири, намучите се мало, али их опет како-тако решите.

Али, ако имате десет проблема, свакодневно, у континуитету и где НА СВАКА ДВА РЕШЕНА ДОЂЕ ПЕТ НОВИХ ПРОБЛЕМА, и кад’ просто не знате где ћете пре и шта да решавате, ка чему да се окренете, где сте стали, а где шта започели…онда доводите себе или до лудила или до ПРЕДАЈЕ, потпуне РАВНОДУШНОСТИ.

Отуда је можда ова обамрлост и недопустива тишина на најаву издаје Косова и Метохије, на разарање породице, убијање морала и промовисање декаденције и најнижих, неретко животињских порива…?!

Зато, како и Свети оци кажу, решавајмо проблем један по један, највише два, најакутнија. А остале препустимо ОНОМ КОЈИ СВЕ МОЖЕ, који све управља, за кога и милион проблема не представља проблем и који ће нам увек притећи у помоћ али само треба да га призовемо, молитву ка Њему да управимо и Он – Бог наш, помоћи ће нам!

Зато те народе мој верни и добри, позивам, пунимо ,,батерије” менталне, здравствене, емотивне, духовне, у кругу најпре деце наше и породица наших, који су иначе највише на удару. Оне су нам данас као ретко када, можда и као никада пре, прекопотребне. Пунимо батерије када год можемо спајањем са природом и миром који она пружа, и пунимо их у цркви, на Светој Литургији. 

Ако не можемо присуствовати Светој Литургији, Јутрењу или Вечерњој служби…онда се кући поред иконе и упаљеног кандила помолимо и помоћ ће нам доћи.

ОВУ БИТКУ СА ђаволом, СА ЛУКАВИМ КОЈИ ХИЉАДАМА ГОДИНА ЉУДЕ ВАРА, СА ИСКУСТВОМ НА МИЛИЈАРДЕ ПРЕВАРЕНИХ, МИ САМИ ДОБИТИ НЕ МОЖЕМО.

А СА БОГОМ МОЖЕМО СВЕ!

 

Небојша Јовић

Став