Покрет за одбрану Косова и Метохије

Вести

Патријарх Порфирије: У мојим молитвама на првом месту ће бити Срби на страдалном Косову и Метохији, који су у нераскидивом јединству са нашим народом у Републици Србији, али и са нашим народом који живи у Републици Српској, Црној Гори, у Босни и Херцеговини у целини

Прочитај више...

„Немој тамо, људски те молим“: „Пријатељско“ упозорење за Дритана Абазовића с тзв. Косова

Амбасадор Црне Горе на тзв. Косову Ферхат Диноша „пријатељски“ је упозорио лидера коалиције „Црно на бијело“ Дритана Абазовића. Како је саопштио, Абазовићу многи не би опростили улазак у коалицију са, како каже, „снагама којима је Равна гора милија од Црне Горе“.

Ако то учини, Диноша Абазовићу поручује да би га „благосиљао њихов политички лидер у поповској одори (митрополит Амфилохије) који је анатемисао (Мила) Ђукановића када је признао Косово, али би те“, упозорава, „Данте бацио у 9. круг“ пакла.

„С твојим потенцијалним партнерима из Демократског фронта, Црна Гора би нестајала. Полако, али сигурно“, навео је Диноша у писму Абазовићу.

„Куцнула ти је ура да спашаваш Црну Гору“, додао је.

У писму у којем се Абазовићу обраћа као, како каже, стари пријатељ његовог покојног оца са „драги Дритане“ и без персирања, Диноша каже лидеру УРА да његов странка „детерминише будући састав Владе Црне Горе, али и одбрану или потирање независне Црне Горе“.

Упозорава Абазовића да би могао сутра да постане „грађански политичар“, али само ако, како каже, одустане од намере да „дил прави са својим највећим политичким противником“.

„Када би ти данас отишао у савез с противницима независне Црне Горе, преселио би се у струне гусала. Славили би те, једнократно, твоји потенцијални шефови, у новој влади Црне Горе. Они који су били против независности Црне Горе и који су штрајковали глађу када је Црна Гора признала независно Косово“, наводи је Диноша, преноси Танјуг.

„Зато, немој тамо, људски те молим“, јер се, како је навео, „Црна Гора не може сачувати без Мила Ђукановића“.

Упозорава Абазовића и да би, ако остане при својој намери, могао да, како каже, „нестане на првој кривини њиховог националистичког про српско-руског похода на суверену Црну Гору“.

Упућујући га да проевропску владу ствара са онима који су створили Црну Гору, Диноша поручује да би му, да је лидер ДПС-а, Абазовић био премијер.

Али пре тога, саветује Абазовићу, да га позове на ручак.

Извор: Спутник

Фото: FB/Dritan Abazovic

Став