Покрет за одбрану Косова и Метохије

Никола: Оборили су ме на земљу, шутирали по глави и телу, покидали ланац с крстићем и газили га

Фото: Косово онлајн

Малени Никола Перић, кога су непознати нападачи, за које се верује да су Албанци, претукли вечерас у селу Гојбуља надомак Вучитрна, примљен је у Клиничко – болнички центар у Северној Митровици, а након санирања задобијених повреда, задржан је ради даље опсервације.

Са видним повредама изнад ока, подливима и посекотинама на рукама и ногама, Никола је за Косово онлајн рекао да је нападнут од групе дечака, старијих од себе, без икаквог разлога.

„Играли сам фудбал са својом браћом и другарима, а онда су ми пришли неки дечаци и напали ме без икаквог разлога. Почели су да ме ударају, а када сам ја кренуо да бежим, сустигли су ме и оборили на земљу. Онда су ме ударали и шутирали по глави, телу, покидали су ми и златни ланац на којем је био крстић и газили су га по земљи. Нисам могао да видим ко ме је тачно напао“, видно узнемирен и уплашен, говорио је Никола.

ГАЛЕРИЈА

Да је последњи напад и пребијање тринаестогодишњег Николе Перића само логични след догађаја оног што се дешава у последње време у Гојбуљи сматра и његов стриц Александар Перић.

 

Оскрнавили су нам цркву, оштетили гробље

 

„Живот Срба у Гојбуљи је веома тежак и могу слободно да кажем да се овако нешто и очекивало од Албанаца који свакодневно провоцирају. Оскрнавили су нам цркву, оштетили гробље, готово свакодневно нападају долазе у село да провоцирају, а најчешће је на мети школа где су и Николу напали, када је са својим друговима играо фудбал“, каже Перић.

Он сматра да одређену кривицу за нападе који се дешавају има и Косовска полиције која, како каже, не ради свој посао како треба.

„Данас су после пола сата од кад смо их позвали, дошли на лице места, иако је Вучитрн близу. Готово увек кажу да нису ништа видели, не могу да нађу ко је то урадио, а данас су за овај напад на Николи рекли да је у питању дечија туча. Ово није дечија туча, то су момци знатно старији и већи од њега, и напали су га без разлога што не може да буде дечија туча“, поручује Перић.

Према његовом мишљењу, циљ учесталих напада Албанаца на преостале Србе у Гојбуљи је да их заплаше и приморају да им продају своју имовину и напусте своја вековна огњишта.

„Циљ им је да нас натерају да им продамо своја имања, да напустимо село, али мислим да неће успети у тој намери“, категоричан је Александар Перић.

 

(Косово онлајн, 1.7.2021)

Покрет за одбрану Косова и Метохије

ПОДРЖИТЕ

Поделите:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram
Share on pinterest
Pinterest
Share on print
Print