Покрет за одбрану Косова и Метохије

Вести

Нова Декларација Владе Србије; “Од пресудног је значаја у овом тренутку”

На седници Владе усвојена је Декларација о подршци активностима председника Републике Србије, сазнаје Б92.нет.

У питању су активности које се односе на разговоре са представницима привремених институција самоуправе у Приштини

“Полазећи од раније утврђених принципа да ће представници Републике Србије кроз преговоре тежити изналажењу споразумног и свеобухватног решења за Косово и Метохију, Влада подржава активности Председника Републике Србије Александра Вучића поводом предстојећих разговора Београда и Приштине 3. и 4. септембра 2020. године у Вашингтону, САД, који ће се одржати под покровотељством америчког дипломате Ричарда Гренела”, наводи се у одлуци Владе.

Додаје се и да Влада сматра да су досадашње активности председника Републике Србије Александра Вучића у најбољем интересу заштите интереса Републике Србије на Косову и Метохији и од предстојећих разговора пре свега очекује напредак везан за отворена економска питања, што ће бити на добробит грађана и економије.

“Од пресудног значаја”
Премијерка Ана Брнабић изјавила је да је Влада Србије данас усвојеном Декларацијом пружила најснажнију подршку председнику Александру Вучићу у, како истиче, веома тешким и комплексним разговорима које у Вашингтону води у најбољем интересу грађана Србије.

“Од пресудног значаја у овом тренутку је да будемо јединствени, јер само јединствени можемо да будемо успешни у борби за наше интересе”, рекла је Брнабићева и додала да је изузетно важно да у тим разговорима дође до напретка у нормализацији економских односа са Приштином.

Истиче да ће бољи економски односи директно утицати и на квалитет живота свих грађана.

Брнабићева је навела да политичко искуство и подршка народа коју председник Вучић има јасно показују да је он особа која је у стању да штити и да се бори за интерес Србије на свакој адреси на свету.

Танјуг Б92

Фото: EPA-EFE/ Koča Sulejmanović

Став