Покрет за одбрану Косова и Метохије

Опроштајни састанак Османи са ”амбасадором” Коснетом

Фото: kk.rks-gov.net

Председница Косова Вјоса Османи примила је данас у опроштајну посету амбасадора Сједињених Америчких Држава Филипа Коснета, саопштено је из Председништва.

Османи је захвалила на неуморном раду и изузетно активном залагању током његове мисије, захваљујући којој је Косово постало високо позиционирано на политичкој агенди. Тема разговора је била и стратешки односи Косова и САД, које карактерише нова фаза билатералне сарадње, што, како је саопштено, ствара изванредне могућности за отварање нових поглавља сарадње у предстојећим годинама.

Овом приликом, амбасадор Коснет изразио је дубоку захвалност на оцени свога рада и потврдио да ће однос између Косова и САД увек бити снажан и неоспоран.

Саговорници су похвалили чињеницу да се односи између Косова и САД постепено развијају новом и обећавајућом динамиком и констатовали да Косово постаје све активнији партнер дајући допринос у различитим стратешким процесима.

У том контексту, апострофирана је недавна одлука косовских институција о гостопримству авганистанских грађана, ангажовање КБС -а у мировним мисијама заједно са америчком војском и активно ангажовање Косова у борби против тероризма.

Османи је одликовала амбасадора Коснета орденом “Др. Ибрахим Ругова”, за његов допринос изградњи мира и развоју демократије на Косову.

(Косово онлајн, 13. 09. 2021)

 

Покрет за одбрану Косова и Метохије

ПОДРЖИТЕ

Поделите:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram
Share on pinterest
Pinterest
Share on print
Print