Покрет за одбрану Косова и Метохије

Вести

Павлини из Ораховца на дар клавир

(Фото: Манастир Дечани Твитер)

Након дреса и голманских рукавица црвенобелих, талентована девојчица из Ораховца добила је још један поклон. Павлина Радовановић ће убудуће на свом првом клавиру увежбавати ноте и акорде.

Клавир је за Павлину обезбеђен прилозима фонда Осмех на дар, Виктора из Лондона, Дражена из Хјустона, а учешће је узео и Манастир Високи Дечани преко свог фонда. Целокупну акцију иницирао је отац Исаије из овог манастира.

(Твит)

Павлинина захвалност и радост због новог поклона могу се најбоље видети у њеним писмима адресираним оцу Исаији.

Поручила му је да свој први клавир никада неће заборавити али и оне који су јој га обезбедили.

Оца Исаија замолила је да сачува захвалницу коју му је посветила, захвалила се на подршци и љубави, али и обећала да ће, када порасте, помоћи њему и овом манастиру.

Павлина већ похађа часове клавира. Неколико пута недељно преко Зоом платформе са њом ради професор, Немања Ђорђевић из музичке школе „Стеван Мокрањац“, из Грачанице.

Поред професора клавира, велику подршку јој пружа и директор ове школе, Андрија Јовић, открива у разговору за КоССев Павлинина сестра Јована.

Девојчица из Ораховца уједно је постала и члан хора школе.

У међувремену је учествовала и у онлине школи „Сава“, са децом из дијаспоре којима је причала о Ораховцу, народној ношњи, али и отпевала неколико песама, поносно каже Јована.

Прича о Павлини из Ораховца проширила се Србијом након недавног прилога о њеном емотивном сусрету са голманом Црвене Звезде, Миланом Борјаном. Павлина, која и сама тренира фудбал и то као голман, и воли да пева, написала је својевремено писмо Борјану које је он чувао у свом стану, док јој се недавно указала прилика да дође у Београд како би упознала свог идола.

Њена сестра истиче за КоССев да им се од тада људи јављају са свих страна, питају за Павлину и кажу да су одушевљени њом.

У наставку погледајте и послушајте како Павлина пева.

Извор: Коссев

Став