Покрет за одбрану Косова и Метохије

Пожар у згради општине Зубин Поток: Приштина тврди да је тероризам

© Sputnik / Лола Ђорђевић
У згради општине Зубин Поток ноћас је избио пожар, а ватра је, према речима командира ватрогасне станице у том месту Саше Божиновића, захватила две канцеларије.
 
Божиновић је нагласио да у тренутку избијања пожара, у један сат после поноћи, у згради општине није било никог.
 
 
Пожар је угашен око 2.30 ујутру.
Божиновић није могао да потврди шта би био узрок пожара и поручио је да ће то да утврде надлежни инспектори, пренео је Танјуг.
 
У Зубином потоку, где је током ноћи горео Центар за регистрацију возила у згради општине, извршено је кривично дело са терористичким елементима, тврди министар унутрашњих послова привремених косовских институција Џељаљ Свећља.
 
 
Свећља је рекао да је дошло до напада, како се сумња, експлозивном направом у Центру за цивилну регистрацију у Звечану.
 
Он је на Фејсбуку навео да су непознате особе запалиле Центар за регистрацију возила који се налази у згради општине у Зубином Потоку и да је косовска полиција одмах изашла на лице места.
 
 

Косовска полиција: Две бомбе нађене у регистрационом центру у Звечану

 

Косовска полиција саопштила је да је данас нешто пре девет часова обавештена да су на згради „Интел“ у Звечану, где је иначе смештен Општински регистрациони центар, разбијена врата, а да су у објекту нађене две експлозивне направе.

Наводе да су патроле Полицијске станице Звечан утврдиле да је на том објекту разбијено једно стакло излога, те да је унутар објекта примећена једна неексплодирана ручна граната.
 
У Косовској полицији кажу да је противдиверзиони тим током контроле нашао две експлозивне направе, које су уништене у контролисаним условима.
 
Наводе да је о свему обавештен дежурни тужилац који је окарактерисао кривична дела као „неовлашћено власништво или поседовање оружја“ и „изазивање опште опасности“, преноси Косово онлајн.
 
 

Покрет за одбрану Косова и Метохије

ПОДРЖИТЕ

Поделите:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram
Share on pinterest
Pinterest
Share on print
Print