Покрет за одбрану Косова и Метохије

Покушај паљења српске заставе на кружном току у Грачаници

Синоћ нешто после 22 часа, група непознатих лица је покушала да запали српску заставу, поред споменика Милошу Обилићу, на кружном току у Грачаници. Како су нам рекли очевици, четворица младића су изашли из црне астре караван, која је имала КС таблице, двојица су прескочила ограду око споменика и бацила запаљиво средство. Нису успели да добаце до заставе, па је само нагорео стуб и изгорела је трава око споменика.

Запослени у оближњој продавници и мештани који су се ту случајно задесили, угасили су ватру. Нападачи су, по речима очевидаца побегли у правцу Ајвалије, односно Приштине, а полиција је извршила увиђај.

Није било никаквих сукоба између нападача и присутних мештана.

Канцеларија за КиМ: Хитно појачати међународно безбедносно присуство

Поводом покушаја паљења српксе затсвае у Грачанаци, директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић је поручио да хитно буде појачнао међународно безбедносно присуство у српским срединама.

Петковић апелује на Србе на Косову да у наредним данима буду обазриви али и уздржани како не би давали поводе екстремистима за безбедносну дестабилизацију ширих размера, додаје се у саопштењу Канцеларије.

“Провокације ове врсте су посебно опасне у данима када је српски народ у жалости због упокојења Њагове светости патријарха Иринеја, због чега они који се старају о безбедности на Косову и Метохији морају осигурати нашем народу да жали у миру”, закључује се у саопштењу.

Извор: радиоким.нет

Фото: Покушај паљења српске заставе (Фото Ким)