Покрет за одбрану Косова и Метохије

Предраг Васиљевић: Нема више „Косово није Србија“, сада је реалност – Косово није држава

© AP Photo / Visar Kryeziu
Годинама су Западни центри силе и домаћи предводници пута у „светлу будућност“ убеђивали Србе да не могу ни макац напред док не „уваже реалност“ – да Косово није Србија. Сада се све обрнуло, долази време да сви на „цивилизованом Западу“ прихвате и признају реалност – Косово није држава.
 
Јер, оно што огромна већина Срба и свих оних који поштују међународно право зна – да је Косово самопроглашена и окупирана територија – последњих дана може да буде јасно видљиво чак и промотерима те лажне и наказне творевине – „Републике Косово“.
 
Постоји ли уопште држава призната и подржана од стране развијеног света, која системски, подло и примитивно не допушта једној жени да живи у свом стану и купује хлеб и саламу у локалном дућану јер је друге националности. Јер је Српкиња.
 
Драгица Гашић, једини повратник у Ђаковицу већ месец дана пркоси ужасној тортури и Албанаца и „институција“ само зато јер се вратила.
Само зато јер је, симболички, она држава, а они непостојећи провизоријум.
 
Драгица Гашић на вратима свог стана у Ђаковици - Sputnik Србија, 1920, 10.07.2021
Политика
Српска повратница у Ђаковици не може да купи ни хлеб: Албанци јој забранили да уђе у продавницу
Постоји ли уопште земља у којој људи умиру од затроване воде, а онда за то окриве народ који су претходно протерали.
 
То се десило у Дечанима где је 900 људи пријавило тровање, а двоје је преминуло од пијаће воде за коју је званична лабораторија потврдила да није затрована.
 
Ипак, то није спречило приштинску „елиту“ да пусте у етар – свој препознатљиви опасни отров који су користили деценијама.
 
Посланик Харадинајеве странке Тиме Кадријај самоуверено је саопштила резултат свог детективског истраживања, да је један од становника видео “двојицу сумњивих Срба” у Дечанима пре избијања афере о наводном тровању воде у том граду.
 
Без доказа, без одговорности, без разума. Покушали су, по угледу на неке Западне узоре који у сваком „тровању“ виде Русију, да у Дечанима отворе српску „аферу Скрипаљ“.
 
Али, нису успели између осталог и због тога јер нису држава већ импровизација.
 
Дечани - Sputnik Србија, 1920, 15.07.2021
Политика
Упозорење: Албанци окривљују Србе за тровање водом — тако је почело и 17. марта
Постоји ли уопште држава у којој без било какве реакције невладиних доброчинитеља и осетљивих пипака савременог Запада може да се пребије човек јер је друге националности.
 
Србин Ранко Бацић из села Клина, данима лежи у болници готово без контакта са породицом и са два сломљена ребра. Јер су га комшије Албанци газили на улици из чиста мира.
 
Само зато јер је он симбол државе Србије, а они бесправне креатуре непризнате од већине света.
 
Не постоји земља која, као лажно Косово, потписује споразуме, па се хвали тиме да их неће примењивати и за то добија аплаузе.
 
Нити земља која руши и пали туђе споменике, цркве, светиње, а онда тврди да је то историјско благо у ствари њено, па ваљда зато може и да га уништава.
 
Нема такве државе јер то није држава. Што пре се прихвати та непољуљана реалност, биће боље за све.
 
Зато је ваљда помало и утихнула мантра да Србија мора да прихвати реалност да Косово није Србија.
 
А све гласније се чује – Косово није држава.
 
 

Покрет за одбрану Косова и Метохије

ПОДРЖИТЕ

Поделите:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram
Share on pinterest
Pinterest
Share on print
Print