Покрет за одбрану Косова и Метохије

Приштина: Седница почела одавањем почасти преминулом сенатору; Усвојени амандмани међународних споразума

Фото: Коха

Данас је у Приштини одржана нова пленарна седница на којој су посланици разматрали неколико тачака. Изгласан је Нацрт закона о потврђивању амандмана Међународног споразума са Европском инвестиционом банком о финансирању пројекта обнове железнице 10.

Данашња пленарна седница почела је минутом ћутања поводом смрти бившег америчког сенатора Боба Дола. Председник косовске скупштине, Гљаук Коњуфца (Глаук Коњуфца), захвалио му се на доприносу који је дао да би, како каже, „Косово постало независно“.

Током минута ћутања устали су сви посланици у скупштинској сали, али не и они из Српске листе, преносе приштински медији.

Бод Дол преминуо је јуче у 98. години живота. Приштински званичници су се и јуче листом оглашавали, називајући га „првим правим пријатељем“, те наводећи да је „косовска независност уско повезана са његовим доприносом“.

Највиши приштински званичници данас су одали почаст Долу и полагањем венца испред бисте која је постављена у Приштини у његову част августа месеца прошле године.

Церемонији су присуствовали косовска председница, председник скупштине, али и отправник послова амбасаде САД у Приштини, Николас Ђакоби.

На данашњој седници изгласан је Нацрт закона о потврђивању амандмана поводом Међународног споразума са Европском инвестиционом банком о финансирању пројекта обнове железнице 10.

Како преноси Коха, овај Нацрт је изгласан са 84 гласа „За“, без уздржаних и против.

Скупштина је уједно одобрила и Нацрт закона о потврђивању Споразума о сарадњи између косовског Министарства просвете, науке, технологије и иновација и Аустријске развојне агенције за реализацију Пројекта Истраживања и примењене науке у високом образовању (ХЕРАС +).

Са друге стране, приштинска Коха пише да овај нацрт заправо није изгласан у првом кругу.

(Коха/КоССев, 06. 12. 2021)

 

Покрет за одбрану Косова и Метохије

ПОДРЖИТЕ

Поделите:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram
Share on pinterest
Pinterest
Share on print
Print