Покрет за одбрану Косова и Метохије

Протест у Северној Митровици: Албански национализам узео маха и све јаче гори

Фото: Косово онлајн

Неколико десетина грађана Северне Митровице прошетали су вечерас градским шеталиштем у знак протеста због како су навели све учесталијих напада у којима су мета Срби и њихова имовина.

Један од учесника скупа Александар Арсенијевић рекао је да овај скуп није само скуп због неког изолованог инцидента.

„Од почетка године десило се више од 70 инцидената над српским становништвом на Косову. Пре два месеца су испребијани момци у Митровици, испребијани су и момци у Грачаници, терористички напад код Техничке школе и сада случај пребијања малог Николе чије речи да никада неће отићи са ових простора охрабрују, не само мене већ све нас“, рекао је Арсенијевић.

Како наводи Арсенијевић у сваком Србину на Косову постоји страх како ће неко тумачити њихово слободно право на обилазак манастира, пријатеља, родбине.

„Ово хапшење које се десило на Видовдан улива страх свих људи, мојих пријатеља. Шта ће се десити ако сутра одемо у посету неком манастиру, да ли ће то бити по изјавама министара из косовске владе храњење национализма? Иза мене није национализам већ млади људи који све нас охрабрују да останемо овде и да гледамо своју будућност која није под туђим чизмама и пендрецима већ да живимо у миру и у слози и нећемо дозволити да се и у будућности дешавати овакве ствари“, наводи он.

Арсенијевић позива и представнике међународне заједнице да обрате пажњу на све израженији пораст албанског национализма.

„Позивам међународну заједницу да им политички памфлети не буду њихова борба за људска права већ да се суоче са стварима на терену. Видеће да је албански национализам узео маха и само све више и јаче гори“, закључио је Арсенијевић.

Протест је завршен након шетње до главног моста на Ибру и није било инцидената, а присутни су се након протеста мирно разишли.

(Косово онлајн, 05. 07. 2021)

 

 

 

Покрет за одбрану Косова и Метохије

ПОДРЖИТЕ

Поделите:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram
Share on pinterest
Pinterest
Share on print
Print