Покрет за одбрану Косова и Метохије

Вести

Рагми Мустафа: Канцеларија за Прешевску долину реципрочна радња према Београду

Председник Демократске партије Албанаца и бивши председник Општине Прешево Рагми Мустафа изјавио је да је оснивање и функционисање канцеларије за Прешевску долину при влади косовских институција реципрочна радња према Влади Србије, преноси Тањуг.

„Они (Влада Србије) пуних 20 година имају Координациони центар за Србе на Косову, имају Канцеларију и велики објекат у центру Београда и имају и своју канцеларију у Приштини”, рекао је Мустафа после сусрета са косовским премијером Авдулахом Хотијем, пише Глас Америке.

Мустафа је оценио да ће, без обзира на изборе 14. фебруара, канцеларија остати пракса и да неће бити косовског премијера који ће рећи да Приштини не требају Албанци Прешевске долине.

Мустафа је поновио да политички представници Албанаца на југу централне Србије остају при захтеву да се питање Прешевске долине нађе у процесу дијалога Београда и Приштине.

Политички представници Албанаца Прешевском долином називају три општине на југу централне Србије – Бујановац, Прешево и Медвеђа, у којима живе припадници албанске националне мањине.

У Прешеву они чине већину, у Медвеђи већину чине Срби, а у Бујановцу је проценат албанског становништва по проценама нешто изнад половине, што Срби оспоравају уз тврдње да они чине већину.

 

Извор: Косово онлајн 

Наслов: Покрет за одбрану Косова и Метохиј

Фото: Telegrafi

Став