Покрет за одбрану Косова и Метохије

Радна акција са Тамаром: У енклавама на КиМ

Гледаоци је воле јер ради са срцем (Фото: Прва ТВ)

Тамара Грујић наставља да усрећује људе, да помажу онима којима је помоћ најпотребнија обнављајући њихове трошне куће и преварајући их у пријатно и топло место за становање.

У овој сезони, највећој до сада, Тамара и њен тим одлазе најдаље од Београда – на Косово и Метохију, у крајеве мање познате публици.

“После укупно 88 епизода на Првој као водитељ, а онда 130 епизода као аутор и продуцент истог формата, после деценије рада на емисији и укупно 218 епизода, урадили смо највећу сезону до сада и снимили 14 најтежих и најемотивнијих акција”, каже Тамара.

Sa vrednim majstorima
Са вредним мајсторимафото: Промо Радна акција

Тамара и њена екипа радили су најдаље од Београда, у српским општинама које се налазе јужно од Ибра, у такозваним енклавама.

“Реновирали смо 13 домова социјално угроженим породицама, и реновирали смо једну школу која у једној смени служи као нижа музичка школа, а поподне као средња ветеринарска школа, у селу Кормињане, општина Косовска Каменица”, прича Тамара.

“Урадили смо домове у свим енклавама на територији Косова и Метохије, обишли најзначајније манастире, видели како људи живе доле и чиме се баве, обишли места која су историјски најзначајнија за нашу историју. Пели смо се на Проклетије, Шару, Гору, видели невероватне природне лепоте. Ниједна ТВ екипа није 4 и по месеца у континуитету боравила у јужном делу Косова и Метохије и документовала живот наших људи као што смо то урадили ми”, наводи.

Sa devojkama sa Kosova i Metohije ispred manastira Gračanica
Са девојкама са Косова и Метохије испред манастира Грачаница (фото: Промо Радна акција)

Реновирано је укупно око 1100 квадрата стамбеног простора, помогли да 92 особе живе боље, урадили једну основну школу која има 200 ђака – то су сјајни подаци који остају иза Тамарине екипе.

Тамару и читаву екипу посебно радује чињеница да ће се нова сезона емитовати на Првој будући да је у овој телевизијској кући хуманитарни пројекат стартовао пре више од 10 година.

Omiljeno televizijsko lice
Омиљено телевизијско лицефото: Промо Прва ТВ – Марко Тодоровић

„Драго ми је да се баш са овом сезоном враћамо на Прву, јер је по мишљењу целе екипе баш ова сезона најбоља до сада. Разлог за то лежи у чињеници да смо нове епизоде снимали у енклавама, на Косову и Метохији. Људи углавном никада нису били на Косову, а нарочито не јужно од Ибра. Због тога је све што је везано за нову сезону заиста ексклузивно. Људи ће заправо по први пут видети какав је живот у енклавама. Покушали смо да покажемо шта све постоји на Косову, да то нису само цркве и манастири. Пренећемо гледаоцима како људи живе, какав однос имају са припадницима других нација. Срушићемо бројне табуе, а мислим и да ће због места на ком се налазимо ово бити и најемотивије епизоде до сада“, рекла је Тамара за прва.рс.

Тамара истиче да је свака епизода оригинална без обзира што је прича увек везана за обнову и трансформацију куће.

“Колико год да је тема сваке емисије слична, радимо кућу, представљамо крај и занимљиве људе, промовишемо неке лепе вредности, солидарност, љубав, емпатију. Ипак, свака породица је нова, па је због тога и свака епизода оригинална”

(Прва ТВ

Покрет за одбрану Косова и Метохије

ПОДРЖИТЕ

Поделите:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram
Share on pinterest
Pinterest
Share on print
Print