Покрет за одбрану Косова и Метохије

Вести

Реџепи-Буњаку: Османи је изабрана куповином гласова, Курти био директно умешан

Ваљентина Реџепи-Буњаку (Фото: Косова инфо)

Посланица Демократског савеза Косова Ваљентина Реџепи-Буњаку изјавила је да поседује информације да је избор за функцију председника Косова био део политичких преговора, док је куповину гласова посланика директно вршила Влада, а посебно премијер Аљбин Курти, преноси Економија Онлајн.

У интервјуу за АТВ, Реџепи-Буњаку је рекла да је ДСК као опозиција испунио своју обавезу, док је у рукама грађана да одлучи да ли је политичка погодба била исправна да се обезбеди неопходни кворум садашњем председнику Косова Вјоси Османи.

“Према информацијама које имамо, виђали смо их у медијима, чак и на дан изборне седнице, било је ценкања са гласовима. Али, за ове погодбе одговорни су Влада и Курти, а не ми као опозиција. Ми смо као опозиција испунили своју обавезу и на грађанима је да ли је преговарање о гласању било уредно, како би се осигурао кворум за Османи “, рекла је Реџепи-Буњаку.

Она је, између осталог признала и да је то разлог њеног одсуства на првој изборној седници, иако је јавно износила став да подржава Османи.

(Косово онлајн 07.04.2021/Економија онлајн)

Став