Покрет за одбрану Косова и Метохије

РТК2: Гојбуља – „ситуација је боља, али страха и даље има“

Фото: РТК 2

Петнаестек дана од последњег инцидента у Гојбуљи, када је од стране групе малолетних Албанаца претучен дечак Н. П, живот се у селу полако враћа у нормалу. Председник сеоског одбора, Братислав Костић, каже да је за сада ситуација у селу стабилна, а да су приметне појачане снаге Косовске полиције, преноси РТК2.

„Последњи инцидент оставио је последице и унео немир код мештана села. Ипак морам да напоменем да су појачане полицијске патроле, а једно време су били представници КФОР-а који су патролирали селом. Све то оставља наду да се сличне ствари неће поновити“, истиче Костић.

Брачни пар Костић напомиње да није баш пријатна ситуација, посебно у вечерњим сатима „када то мало младих што има у селу оде до школског дворишта“.

„Није баш пријатно, млади људи немају где, мора да прошетају, изађу ту, а Бога ми бринем доста док се не врате. Има комшија у селу са којима немамо проблема, али има и оних са којима се баш не може“, каже Олга Костић.

„Ево кућа до нас доселио се човек из Немачке, никада проблем, ми код њега, он код нас. Али има и других који хоће да направе проблеме, изазову штету и уносе немир међу људе“, истиче Живорад Костић.

Пре 1998. године у селу Гојбуља надомак Вучитрна живело је око сто српских породица, док их је данас остало свега пет.

(Коссев, 12. 07. 2021)

 

Покрет за одбрану Косова и Метохије

ПОДРЖИТЕ

Поделите:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram
Share on pinterest
Pinterest
Share on print
Print