Покрет за одбрану Косова и Метохије

Русија одлучно демантује да мења став о статусу Косова

© Фото : Пресс-служба МИД РФ /
Русија одлучно осуђује и одбацује све инсинуације о наводној промени става Москве према непризнавању самопроглашене „Републике Косово“, које су се појавиле након што су двојица сарадника приштинске Канцеларије амбасаде Русије у Србији напустили територију Косова.
 
„Самопроглашене „власти Косова“ и снаге које стоје иза њих не престају да врше провокације према руским дипломатама у Републици Србији. Чим су сарадници приштинске канцеларије амбасаде Русије у Србији напустили територију Косова, организована је била нова провокација – пуштена је дезинформација чији је циљ да се стави под сумњу приврженост Русије резолуцији СБ УН 1244“, написала је Захарова на телеграму.
 
 
Она је нагласила да Русија одлучно осуђује „такво деструктивно понашање и одбацује све инсинуације о наводној промени руског става према непризнавању самопроглашене „Републике Косово“.“
Раније су приштински медији јавили да су двојица званичника руске Канцеларије за везу у Приштини, која су проглашена за “персоне нон грата”, напустила територију Косова и Метохије.
 
 

Покрет за одбрану Косова и Метохије

ПОДРЖИТЕ

Поделите:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram
Share on pinterest
Pinterest
Share on print
Print