Покрет за одбрану Косова и Метохије

Насиљем хоће да ме натера да му продам земљу!

Многи грађани из српске заједнице на Косову и након двадесет година од завршетка сукоба имају проблема да поврате своју имовину. Такав проблем има и Саво Дакић из Гораждевца који тврди да његову њиву користи комшија албанац, којег је пријавио полицији. Из полиције у Пећи је новинару Радио Гораждевца речено да се обратимо путем мејла а у контакт смо покушали да ступимо и са другом страном, за коју се тврди да је узурпатор.

На њиви Сава Дакића из Гораждевца набацана земља, механизација и аутомобили комшије који живи преко пута. Овај осамдесетогодишњак из Гораждевца тврди да неможе да користи своју земљу јер комшија врши притискак како би му ту парцелу јефтино продао.

„Од рата он мени чини притисак велики, ево и дан данс. Јавио сам се и полицији, били су и инжињери, били су питај Бога, он то не ферма ништа, то сте данас видели. Он то мени све врши насиље да би му ја то продао, мој део за бадјава. Ја бадјава да му продам мој део нећу, за сто евра ја нећу да му дам“, каже Саво Дакић Из Гораждевца.

Дакић тврди да му комшија поред коришћења земље сваке године сече дрва за огрев из оближње шуме и тера потенцијалне купце.

„Он то ради као деца кад се играју, мисли да ме уплаши, уједно прошле године дошао је човек да купи дрва, он их је одбио. На моју шуму пече пите, флију, ови други одоше нису хтели да купе шуму. Рекао је, види то ми је пред куће не можете ви то да купите, идите, ик. Посекао је сигурно 30 трактора дрва, до просле године гријао се од мог дела, мог имања, дрва са моје земље“, каже Дакић за Радио Гораждевац, жалећи се на комшију Идриза Хикосманаја.

Дакић каже да се већ дуго суди са комшијом због узурпиране земље. Ново рочиште у овом спору заказано је за 25. октобар у основном суду у Пећи.

Извор: Гораждевац

Фото: Саво Дакић